Støtt opp om kampanjen

 

vreng_topp

 

Hemmelige fabrikker

24. april er det er to år siden 1138 mennesker døde i Rana Plaza-tragedien i Bangladesh. Da myndighetene skulle finne ut hvem som produserte klær i denne fabrikken, var det svært vanskelig, fordi flere selskaper holdt hemmelig hvor de produserte klærne sine.

Bare siden jul har Framtiden i våre hender og Human Rights Watch avdekket barnearbeid og underbetaling i klesbransjen. Dette var mulig, fordi fabrikklistene til ulike klesselskaper var offentlig tilgjengelig.

I kjølvannet av Rana Plaza-katastrofen arrangerte vi kampanjer mot kleskjedene, og både H&M og norske Varner-gruppen (Dressmann, Bik Bok, Carlings og Cubus) åpnet sine lister. På listen over åpne selskaper finner vi ellers Helly Hansen, Stormberg, Levi’s, Moods of Norway, Lindex og KappAhl.

Men noen holder fortsatt fabrikkene sine hemmelig. «Bestseller» er et privateid klesselskap basert i Danmark. De er de som eier merkene «Vero Moda», «Only», «Jack and Jones», «Vila», «Name it» og «Mamalicious».

Samlet har Bestseller omkring 10.000 butikker. De selger sine produkter i mer enn 43 land, noe som gjør den til en av de største motekjedene i verden. Selskapet omsetter for om lag 23 milliarder kroner i året.

Krev at de slutter med hemmeligholdet, ved å signere vår kampanje. Klikk her for å gå til kampanjesiden.